المقادير
1 كيلو دقيق2 كوب سمن لينة
ا ملعقة سمسم
ا ملعقة شمر
ا ملعقة يانسون
كيس خميرة فورية
ماء دافئ للعجن او لبن
الطريقة
يضاف الدقيق و السمسم واليانسون والشمر والخميرة ويقلب الخليط جيدا ثم يضاف السمن ويابس جيدا ثم يضاف الماء او اللبن ويعجن ثم نترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطول وممكن نحشيها تمر (عجوه هكذا ونبدأ برصها فى صينيه الفرن المبطنه بورق الزبده بدون دهانها ابدا ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين بعد ما تخمر ندخلها الفرن ونضعها فى الرف المتوسط على حراره 180 حوالى ربع ساعه وبعدين نفتح عليها الشوايه من فوق حوالى دقيقه واحده حتى تحمرنرصها فى صينيه وده شكلها شوفوا لونها من تحت مثل فوق بالظبط (المقادير مجربة)
0 comments:
إرسال تعليق