6 بيضات
50 جرام سكر خشن
75 جرام سكر بودرة
150 جرام شوكولاتة خام
150 جرام زبده
150 جرام دقيق
)25 جرام كورن فلاور
فانيليا
للحشو
½ ليتر كريمة لبانى
100 جرام سكر بودرة
لتجميل وتزين الوجه
200 جرام شوكولاته خام
100 جرام زبده
الطريقة
مهم جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات
نخفق الصفار من 75 جرام بس من السكر البودرة
الخطو التانيه على حمام مائى دوبى 150 جرام من الشكولاته الخام وسيبيها لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار ببطىء شديد ولا تنسى عدم استخدام المضرب كله بالمعلقه الخشب او الكاوتشوك
ناخد ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو كامل نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح شبه الكريمه تماما
وبعدين نضيفه للخليط السابق يعنى اصبح عندنا الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه
وفى النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا بالمضرب الكهربائى
ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا وبرضه التقليب بالملعقه الخشب او الكاوتشوك
وفى النهاية نخلط الكورن فلاور او النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق وبالتقليب البطىء ..
كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب او الصنيه بقى عندنا كيكه التورته جاهزة للفرن... احشيهابالكريمهاللبانىالمخفوقهبالسكر(تديكىكريمشانتى رائع) وزينيهابالشوكولابالزبده
بالمناسبه العجينة دى ممكن تعملى بيها جاتوه
0 comments:
إرسال تعليق